Ποιοί Είμαστε - Προφίλ / Δραστηριότητες

Η εταιρεία Geoplant Α.Ε.Ε.Γ.Ε, με διακριτικό τίτλο «Ειδικές Γεωργικές Εφαρμογές», δραστηριοποιείται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες που είναι συμβατά με τις εκάστοτε απαιτήσεις των επιχειρηματικών πελατών της, των καταναλωτών και της νομοθεσίας.

Η εταιρεία με τη σημερινή της μορφή, δημιουργήθηκε από μετατροπή της Ο.Ε Ειδικές Γεωργικές Εφαρμογές με έδρα την Βάρδα του Νομού Ηλείας .

Πρόκειται για αμιγώς Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1988 και η πρώτη της δραστηριότητα ήταν η παροχή τεχνικών συμβουλών προς τους γεωργούς της περιοχής. Στην συνέχεια το 1989 εισήλθε στην εμπορία των αγροεφοδίων και τον ίδιο χρόνο δημιούργησε το πρώτο της μικρό φυτώριο και πρώτο στην Ελλάδα για την παραγωγή εμβολιασμένων φυτών καρπουζιού.

Το 1996 δημιούργησε την πρώτη της ιδιόκτητη εγκατάσταση σε οικόπεδο 17,000 τ.μ κατασκευάζοντας τα γραφεία, τους αποθηκευτικούς χώρους και ένα πρώτο τμήμα από το νέο σύγχρονο φυτώριό της .

Σήμερα το φυτώριο αποτελεί ξεχωριστή εταιρεία (Georion) κι έχει έκταση 8.000 τ.μ με εξοπλισμό ανάλογο των καλύτερων φυτωρίων στο είδος του (μηχανές σποράς, θάλαμοι προβλάστησης, συστήματα άρδευσης, λίπανσης, έλεγχος συνθηκών περιβάλλοντος από υπολογιστή κλπ).

Στο μεταξύ δημιουργήθηκε ένα νέο τμήμα στην εταιρία για την εμπορία νωπών προϊόντων, πολλά από τα οποία παρήγαγαν πελάτες της. Η δραστηριότητα αυτή αφορούσε εξαγωγές κυρίως καρπουζιού και πατάτας, ενώ ταυτόχρονα αναπτυσσόταν και προς το εσωτερικό εφοδιάζοντας αλυσίδες Super Markets.

Το 1999 η Εταιρία μετετράπη σε Α.Ε με το σημερινό της τίτλο. To 2002 oλοκλήρωσε επένδυση για την ανέγερση συσκευαστηρίου καθώς και ψυγείου, προψυκτηρίου και γραφείων έκτασης 3.000 τ.μ .Το ύψος της επένδυσης ξεπέρασε τα 2 εκ Ευρώ .

<Συσκευασμένα Αγροτικά Προϊόντα>
Κύρια δραστηριότητά της εταιρείας είναι η διάθεση συσκευασμένων κηπευτικών και φρούτων και η διανομή τους σε αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού (κυρίως Super Markets).

<Πολλαπλασιαστικό Υλικό>
Αλλη σημαντική δραστηριότητα είναι η παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτώριο Georion) και κυρίως εμβολιασμένων κηπευτικών και η διάθεσή του, ως επί το πλείστον, σε συνεργάτες παραγωγούς αγροτικών προϊόντων.

<Research and Development (R'n'D)>
Επιπλέον δραστηριότητα της εταιρείας αποτελεί η αναζήτηση νέων ποικιλιών (Τμήμα RND Georion), όπου εξειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό ασχολείται αποκλειστικά με Field Trials για την αναζήτηση προϊόντων με ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά, που τελικά θα καθορίσουν το μέλλον των καλλιεργούμενων προϊόντων στην περιοχή μας και θα θέσουν νέες σταθερές στην αντιλαμβανόμενη ποιότητα.

<Γεωτεχνική Υποστήριξη>

Παράλληλα, το Τμήμα Γεωτεχνικής Υποστήριξης της εταιρείας, κατευθύνει τους παραγωγούς ώστε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα φυτοπροστασίας και θρέψης των καλλιεργειών τους, βελτιώνοντας έτσι την ποιοτική παραγωγή, με σεβασμό στο ευαίσθητο αγροπεριβαλλοντικό προφίλ της ευρύτερης περιοχής. Κύριος άξονας του Τμήματος Γεωτεχνικής Υποστήριξης, αποτελεί η ανάπτυξη ασφαλών προϊόντων για τους πελάτες μας, ακολουθώντας πάντα τις αυστηρότερες προδιαγραφές του εξωτερικού, καθώς και τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης ποιότητας του πρωτογενούς τομέα (GlobalGAP IFA, BIO, AGRO2 κλπ).

Επομένως για τα
συσκευασμένα αγροτικά προϊόντα που εμπορεύεται η Geoplant, γνωρίζουμε όλο το ιστορικό τους, ξεκινώντας από το φυτό και τη θέση παραγωγής, στη συνέχεια τις ανάγκες του για φυτοπροστασία και θρέψη και τελικά τη συγκομιδή, συσκευασία και τυποποίησή του. Όλα αυτά συνδέονται σε ένα πρωτοποριακό σύστημα Ιχνηλασιμότητας (FoodCare Agro Advanced Factory), όπου με την τεχνολογία TraceIT είναι σε θέση τόσο οι επιχειρησιακοί μας πελάτες όσο και οι καταναλωτές, να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της παραγωγής του δικού μας προϊόντος.

Η Geoplant ΑΕΕΓΕ, έχει
πιστοποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής της σύμφωνα με όλα τα συστήματα διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων, όπως τα IFS ver 6 και BRC ver 6.

Η εταιρεία δεσμεύεται από τους:

1) Λαϊνά Παναγιώτη, Πρόεδρο
2) Παπανικολόπουλο Θεοφάνη, Αντιπρόεδρο
3) Διασάκο Ιωάννη, Διευθύνοντα Σύμβουλο
Ποιοί Είμαστε - Προφίλ και Δραστηριότητες
Geoplant ΑΕΕΓΕ